Ryby a mořské plody patří mezi vůbec nejkvalitnější stravu. Bohužel statistiky stále dokazují, že Češi rybám ani mořským potvorám příliš neholdují a to je chyba. Přináším nám totiž velké množství zdravých prospěšných látek, které pomáhají našemu tělu s některými druhy onemocnění.
Zdravé ryby
Za tyto špatné statistiky může především ten fakt, že nejsme přímořský národ, kteří mají konzumaci ryb ve svém jídelníčku vždy na prvním místě. Pokud se nad tím však zamyslíte, zcela jistě můžeme říci, že jsme národ rybníkářský a chovu ryb se u nás věnuje skutečně velké množství lidí. I přesto, že má rybárnu snad každé město, ryby moc nejíme a ani ty sladkovodní. Přitom se jedná o naprosto skvělý zdroj bílkovin a jódu, díky kterému předcházíme některým druhům onemocnění.
Nebojte se mořských plodů
I přesto, že se mohou mořské plody na první pohled zdát jako zlé zabijácké potvory, od kterých nemůže přijít nic dobrého, opak je pravdou. Mořské plody jsou skvělým zdrojem vápníku a bílkovin. Pokud budete chtít mořské plody ochutnat, nenechte se odradit momentem, kdy vám jeden druh nebude chutnat. Každý z nich totiž chutná zcela rozdílně a tak nemůžeme v žádném případě srovnávat chuť chobotnice, kraba a krevety. Naučte se používat plody moře v nejrůznějších receptech mixujte je s rýží či těstovinami. Zpestřete si s nimi váš jídelníček a poznejte kus nového způsobu stravování.
Víme že v našich obchodech koupíte mořské plody poměrně draze, ovšem jedná se o potraviny, které nemusíte jíst každý den a jednou za týden by jste si je dopřát mohli bez problému. Objevujte nové věci nejen ve sportu a posilování, ale také ve vaší kuchyni.